Vi tar även emot möbler från södra Stockholm

Möbeltvätt och läder

Danderyds Matt och möbeltvätt utför professionell möbeltvätt och textilskyddsbehandling av alla slags möbler, soffgrupper, fåtöljer, pallar, matsalsstolar, även antika- och företagsmöbler. Vi tvättar och behandlar möbler även på plats. Prislista »

Varför skydda textilier?

Att skydda textilier är ett modernt sätt att förenkla skötseln av hemtextilier, förlänga deras livslängd och hålla dem fina. Vårt textilskydd Drop Off håller längre och fungerar bra mot all slags smuts, både vatten- och oljebaserad. Skyddsbehandlingen formar ett tunt molekylnät runt fibrerna som skyddar så att smutsen går in i fibern. Smutsen är lätt att ta bort eftersom den inte har sugits in. Textilierna håller sig länge fina och fräscha när man har skyddat dem. Drop Off Möbeltextilskydd passar för alla hemtextilier av olika textilmaterial.

Vi utför även läderrengöring, lädervård och läderskydd på ett fackmässigt sätt.

Kontakta oss för priser eller offert »

Hämtar och lämnar in om hela Storstockholmsområdet. Vi innehar ansvarsförsäkring.

De tre vanligaste problemen med läder

  1. Ytan blir hård och börjar spricka, det är på grund av att det naturliga fettet har torkat.
  2. Färgförändringar. Oftast är orsaken solljus och olika vätskor, vanligtvis vatten.
  3. Smuts och slitage.

Rengöring

Lädret måste rengöras regelbundet. Det samlas lätt damm, fett, sot, andra partiklar och smuts som så småningom kryper in i läderporerna. Därför måste man rengöra regelbundet, dammsuga och torka av lädret.

Softcare Rengöring för läder rengör på djupet och håller samtidigt lädret mjukt. Det går in i fibrerna och tar bort smutsen. Mocka och nubuk bör endast rengöras av professionell personal.

Vård

Läder behöver vård. På samma sätt som hud, torkar även läder med tiden och behöver därför olja och vax. Drop Off läderbalsam är ett balanserat vårdbalsam och hjälper lädret att hålla sig i bra skick. Regelbunden behandling med läderbalsam ger tillräckligt med olja och vax för att behålla  lädrets smidighet. Låt lädret torka helt efter rengöring innan det smörjs in med balsam. Om det skulle bli mer balsam på lädret än det kan suga upp, tas det bort med en torr, ren trasa. På grund av läders olika beredningsprocesser kan några lädertyper ändra färg efter behandlingen, gör därför först ett prov på ett osynligt ställe och bedöm själv om du kan acceptera den eventuella förändringen. Läderbalsam kan endast användas på naturläder.

Vi är vana vid husdjur och det händer ofta olyckor i
hemmet som vi gärna tar hand om!